Wegwerpbestek van Cyclups

IJslepeltjes en bestek

Het team van CYCLUPS heeft een duurzame grondstof ontwikkeld namelijk: PLQ. PLQ is een granulaat gemaakt van 50% tarwestro en 50% lignine en cellulose van bomen en bamboe. Het is een uniek product en 100% composteerbaar*. Ze werken aan een variant die voor 100% uit tarwestro bestaat en in 2023 op de markt komt. In samenwerking met CYCLUPS kan Jalema producten maken van deze duurzame grondstof. Jalema ondersteunt in de productontwikkeling en gaat uiteindelijk de producten produceren. Als eerste fase worden er ijslepels en roerstaafjes gemaakt. De volgende stap is het wegwerpbestek (vork en mes).

Persona

Heb je een goed idee of wil je wat vragen? Neem contact op via onderstaande knop.

PLQ 1

Een niet-plastic verpakkingsfolie. Het is glad, flexibel en stevig. Het houdt het product perfect vers en het is gemakkelijk te verwerken. Het zorgt voor een zacht en glad oppervlak met een lichte glans (vanaf 2023).

PLQ 2

Flexibel non-plastic voor drinkrietjes of verpakkingsmateriaal zoals flexibele bakjes. Stevig en flexibel zonder te breken. Biedt een zacht en glad oppervlak met een lichte glans.

PLQ 3

Licht flexibel niet-plastic voor producten zoals bestek en bloempotten. Zeer stevig en toch licht flexibel zonder te breken. Het zorgt voor een glad en zacht oppervlak met een lichte glans.

PLQ 4

Niet-flexibel extra hard non-plastic voor echt stevige materialen die voor de meest uiteenlopende toepassingen kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor meubels, luidsprekerboxen of plantenbakken (vanaf 2023).

*PLQ is gemaakt van tarwe en is composteerbaar. Dat betekent dat binnen 12 weken minimaal 90% van de oorspronkelijke massa kleiner is dan 2 mm. Het is een voedingsstof voor boeren en hun bodem, dus geen afval. Biologisch afbreekbaar is niet tijdgebonden en zal na 45 dagen in Europa en 125 in de VS in de verbrandingsoven belanden en is dan dus nog steeds afval. Dat maakt compostable PLQ het beste non-plastic.

Sectoren

Van alle markten thuis.
Hier zie je enkele sectoren waarin
we met klanten samenwerken.

Industrial

IN/Exterior

Fashion

Horeca

Gaming

Business supplies

VERTROUW OP HET OORDEEL VAN ONZE KLANTEN