MVO

Duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemen. De enige manier om te ondernemen.

Dit doen we op verschillende manieren. We verschaffen zinvol werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze werken bij een echt bedrijf en hebben als doel om zich sociaal en arbeidsmatig te integreren in de samenleving. Naast duurzaamheid op de werkvloer, kiezen we zo veel mogelijk voor duurzame grondstoffen. Bovendien ben je als klant verzekerd van producten die gemaakt zijn binnen Europa zonder deze onnodig aan de andere kant van de wereld te halen. Op deze manier zijn we duurzaam in zowel ontwikkeling en productie, als in onze samenwerking.

Duurzame grondstoffen

Jalema, creating sustainable business.

Wij zijn continu op zoek naar de nieuwste materialen waarmee we milieuverantwoord gaan produceren. Denk hierbij aan bio-based en/of biodegradeerbare grondstoffen, zoals landbouwresiduen en brandnetelvezels. Heb jij een specifieke materiaalkeuze voor ogen? Dat kan. Samen kijken we naar de beste mogelijkheden om jouw product te ontwikkelen.

JALEMA ASSEMBLAGE TEAM

Maatschappelijk verantwoord denken en doen. Ook op de werkvloer.

We geloven in een duurzame maatschappij en onze bijdrage hieraan. Daarom werken wij met ons assemblage team van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze werken dus in een echt bedrijf met het doel om zich sociaal en arbeidsmatig te integreren in de samenleving. Bovendien vormen ze een belangrijk deel van het totale productieproces.

SOCIAAL FONDS

Samen steunen we goede doelen en mooie initiatieven.

Mooie initiatieven, bijzondere acties en goede doelen: bij Jalema dragen we daar graag aan bij. Dit kunnen lokale of nationale acties zijn; het maakt ons niet uit hoe groot of klein. Wat telt is dat we op onze manier kunnen bijdragen. Enkele medewerkers bij Jalema zijn verantwoordelijk voor het Sociaal Fonds en verdelen elk kwartaal geld over de verschillende doelen. Andere medewerkers kunnen suggesties aandragen voor een mooi initiatief of doel.

SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

Jalema is zich bewust van de Sustainable Development Goals en de zeventien beschreven doelen. Ook wij werken aan een betere wereld.