Sustainability

Duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemen. De enige manier om te ondernemen.

Dit doen we op verschillende manieren. We verschaffen zinvol werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze werken bij een echt bedrijf en hebben als doel om zich sociaal en arbeidsmatig te integreren in de samenleving. Naast duurzaamheid op de werkvloer, kiezen we zo veel mogelijk voor duurzame grondstoffen. Als klant ben je verzekerd van producten uit Europa zonder deze onnodig aan de andere kant van de wereld te halen. Op deze manier zijn we duurzaam in zowel ontwikkeling en productie als in onze samenwerking.

Duurzame grondstoffen

Jalema, creating sustainable business.

Wij zijn continu op zoek naar de nieuwste materialen waarmee we milieuverantwoord gaan produceren. Denk hierbij aan bio-based en circulaire grondstoffen, zoals landbouwresiduen en brandnetelvezels. Heb jij een specifieke materiaalkeuze voor ogen? Dat kan. Samen kijken we naar de beste mogelijkheden om jouw product te ontwikkelen.

JALEMA ASSEMBLAGE TEAM

Maatschappelijk verantwoord denken en doen. Ook op de werkvloer.

Het Jalema Assemblage Team is een dagbesteding voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke functiebeperking. Het idee is ooit ontstaan toen een magazijn chef zich afvroeg waarom we eenvoudige handmatige werkzaamheden zouden uitbesteden, als we deze ook binnen Jalema konden oplossen. De zogenaamde ‘JAG’-deelnemers werken in een echt bedrijf waarin ze het doel hebben om zich zowel sociaal als arbeidsmatig te integreren in de samenleving. Ze zien en werken mee aan het proces van begin- tot eindproduct. De mogelijkheid wordt geboden om zelfstandig te werken en eventueel doelgerichte bijscholing. De kern van het werk is plezier, humor en enthousiasme. En dat merk je in alles!

SOCIAAL FONDS

Samen steunen we goede doelen en mooie initiatieven.

Mooie initiatieven, bijzondere acties en goede doelen: bij Jalema dragen we daar graag aan bij. Dit kunnen lokale of nationale acties zijn; het maakt ons niet uit hoe groot of klein. Wat telt is dat we op onze manier kunnen bijdragen. Enkele medewerkers bij Jalema zijn verantwoordelijk voor het Sociaal Fonds en verdelen elk kwartaal geld over de verschillende doelen. Andere medewerkers kunnen suggesties aandragen voor een mooi initiatief of doel.

SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

Jalema is zich bewust van de Sustainable Development Goals en de zeventien beschreven doelen. Ook wij werken aan een betere wereld.