T3L Group (Tarifold, 3L Office, Probeco) neemt Jalema B.V. over

In navolging van haar strategie om haar portfolio uit te breiden met professionele merken op het gebied van visuele communicatie en kantoorinrichting, kondigt de T3L Group vandaag aan dat het Nederlandse bedrijf Jalema B.V. per 1 juli 2019 wordt overgenomen.

De T3L Group, opgericht in 2008, heeft productielocaties in Denemarken en Frankrijk en wordt vertegenwoordigd in ruim 60 landen. Gezamenlijk bieden deze bedrijven een uitgebreide collectie kantoorartikelen, signalerings- en markeringsoplossingen, klant specifieke en op maat gemaakte producten, grafische oplossingen, producten voor winkelinrichtingen en industriële producten. Tot de belangrijkste merken behoren Tarifold (display systemen, archiveringsoplossingen en signalerings- & markeringsoplossingen) en 3L Office (zelfklevende en indexeringsproducten). Probeco produceert klant specifieke en op maat gemaakte kantoorartikelen.

Jalema B.V. is opgericht in 1947. Met sterke merken als Jalema, Atlanta en Dataplus heeft de organisatie zichzelf ontwikkeld als een toonaangevende speler op het gebied van archief- en kantoorartikelen. Jalema is bekend om de Jalema Clip, een slim hechtmechaniek dat wereldwijd bekendheid heeft verworven.

“Met onze bewezen succesvolle staat van dienst in het ontwikkelen van gespecialiseerde merken zoals Tarifold en 3L Office, past de overname van Jalema perfect in onze strategie. Onze klanten vragen hun leveranciers om innovatieve en kwalitatief sterke producten, bij voorkeur geproduceerd in Europa. Jalema voldoet aan al deze eisen.”, kondigt Kim BERG, CEO van T3L Group aan.

Joan Westendorff, CEO van Jalema citeert: “Het overdragen van een Nederlands familiebedrijf dat in 1947 opgericht is, is niet eenvoudig. Het heeft betrekking op emoties, mensen, relaties, klanten en ongelofelijke uitdagingen in de markt. Overleven in deze sector is alleen mogelijk door samen te werken met een bedrijf dat weet wat een familiebedrijf inhoudt, respect heeft voor haar medewerkers en klanten en dat reeds vergelijkbare producten in de markt aanbiedt. De T3L Group is hierin de beste keuze. De merken Jalema, Atlanta en Dataplus zullen de T3L Group versterken en eraan bijdragen dat T3L Group een toonaangevend bedrijf in de wereld van kantoorbenodigdheden wordt.”

Met deze overname, versterken de T3L Group en Jalema hun positie van sterke merken op het gebied van visuele communicatie en kantoorartikelen.