Secolor Tree-Free mappen gemaakt zonder bomen

Ja! Draag eenvoudig bij aan het milieu door gebruik te maken van de Secolor Tree-Free mappen, gemaakt van landbouwafval. Jalema gelooft in een duurzame toekomst en kiest daarom voor PaperWise-karton. We bieden een mappenlijn aan die gemaakt wordt van landbouwafval.

Voor de productie van Secolor Tree-Free mappen worden namelijk – de naam zegt het al – geen bomen gebruikt. De vezels in de Secolor Tree-Free mappen zijn voor 100% vervangen door landbouwafval.

In de agrarische sector wordt op het moment slechts 20% van de landbouwgewassen gebruikt als voedsel. De overige 80% wordt vaak afgedankt als afval. In arme landen wordt het landbouwafval zelfs verbrand in de openlucht. Dit zorgt ervoor dat er onnodig veel CO₂ vrijkomt.

De belangrijkste grondstof voor het maken van karton is cellulose. Landbouwafval bevat cellulose en kan dus gebruikt worden als grondstof. Op deze manier krijgt landbouwafval een tweede leven om milieuvriendelijk en duurzaam PaperWise-karton te maken.

Jalema helpt organisaties te verduurzamen met Secolor Tree-Free mappen gemaakt van PaperWise-karton. Dit karton heeft 47% minder impact op het milieu dan FSC®-karton van houtvezels. Ook ligt de milieu-impact 29% lager dan gerecycled karton.

Door de nieuwe manier van karton produceren maakt PaperWise het mogelijk om duurzaam karton van landbouwafval eenvoudig in te zetten voor duurzaam drukwerk, verpakkingen en kantoorbenodigdheden. Het duurzame PaperWise-karton is niet te onderscheiden van traditioneel karton. Ook draagt het karton bij aan een grotere biodiversiteit en zorgt het voor een lagere CO₂-uitstoot.

Heb jij interesse in het verduurzamen binnen jouw organisatie en het behalen van milieudoelstellingen? Check onze pagina over Secolor Tree-Free mappen!